Katılımcılar, üniversitelerin Ön lisans, Lisans veya Yüksek Lisans öğrenci veya mezunları arasından seçilecek olup, toplam katılımcı sayısının 30 olması planlanmıştır.
Katılımcı seçimine ilişkin kriterler
- Devlet veya vakıf üniversitelerinde fen ve mühendislik alanlarındaki ön lisans ve lisans programlardan birinde kayıtlı olması,
- Katılımcıların TÜBİTAK ARBİS veri tabanına kayıtlı olması,
- TÜBİTAK-TEYDEB’ten 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı, 1512 - Girişimcilik Destek Programı (BiGG) ve 1507 - TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı projelerinden herhangi birini yürütmüyor/yürütmemiş olması ve TÜBİTAK-ARDEB’ten 1001- Bilim ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, 1003 - Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı, 1004 - Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı, 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı, 1007- Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı, 3501- Kariyer Geliştirme Programı, Uluslararası Projeler (COST, ERA-NET, Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) Projeleri, İkili İşbirliği Projeleri vb.) araştırma projelerinden herhangi birini yürütmüyor/yürütmemiş olması, (Daha önce TÜBİTAK’a proje sunmuş katılımcı olması tercih edilir.)
- Daha önce bu program kapsamında desteklenen bir proje eğitimine katılmamış olması
- Katılımcıların TÜBİTAK ARBİS veri tabanına kayıtlı olması,
- Katılım sağlamak isteyen öğrencilerin genel akademik not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,0 ve üstü olması (katılımcıların üniversitelerinden alacakları transkript belgesi istenecektir),
- Meslekten ihraç edilmemiş olmak ve herhangi bir suçtan (terör, basit ve nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık vb.,) ceza almamış olmak,
- Eğitim hayatı boyunca etik veya disiplin cezası almamış olmak.
- Katılımcının projeye kabul edilmesi durumunda tam zamanlı katılım sağlaması,
- 2237-A kodlu projelere 5 defadan fazla katılmamış olmak
- Başarı sıralamaları aynı olan (transkript notlarına dayalı) adayların seçiminde ise etkinliğe başvuru tarihleri dikkate alınacak, ilk başvuru yapanlara öncelik verilecektir.
- Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 ilden (Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Elazığ ve Adana) ve Çukurova bölgesi illerinden birinde ikamet eden veya deprem dolayısıyla etkilenerek başka bir ilde bulunan öğrenciler ile bölge üniversitesindeki öğrencilere öncelik tanınacaktır.
Katılımcılar, Çukurova bölgesi yüksek öğretim kurumlarına ön lisans, lisans veya yüksek lisans derecelerinde kayıtlı öğrenci veya mezunlar olabilir. Katılımcılar eşit sayıdaki 2 gruba ayrılacak olup 2 ayrı sınıfta eş zamanlı eğitimler yürütülecektir. Üniversitelerin hazırlık sınıfı dışında her sınıftan olmak üzere öğrenciler, akademisyenler veya mezunlar seçilecek olup, toplam katılımcı sayısının toplam 30 olması planlanmıştır. Eğitimlerin ilk 2 günü teorik olup 3. gün uygulamalı eğitim düzenlenecektir.